Od vánočních prázdnin mám velkou chuť na halušky nebo špekové knedlíčky se zelím. No a protože mě baví zkoušet nové a hlavně zdravé recepty, tak jsem si udělala takovou vege variantu :-).
Na vege variantu budete potřebovat:
- bílé kysané zelí
- 1 cibuli
- 1 bramboru
- přírodní cukr
- drcený kmín
- vodu na podlití
- noky
- uzený tempeh(koupíte ve zdravé výživě, ale dá se sehnat už i v řetězci Billa)
Do hrnce jsem dala zelí, podlila vodou, přidala přírodní cukr (podle toho jak kdo má rád sladké/kyselé), trochu kmínu a dusila cca 40 minut. Potom jsem si nastrouhala bramboru, kterou jsem přidala do zelí. Brambora zeli zahustí a zjemní. Dál jsem dusila zhruba ještě 20minut. Kdo má rád zelí měkčí, tak jako my, tak určitě nechat hodinu dusit a podlévat vodou.
Dále jsem si připravila noky. Pokud se Vám nechtějí dělat vlastní, tak se snažte koupit aspoň chlazené, protože ty obsahují méně Eček než ty co leží v regálech vedle těstovin.
Nakonec jsem si na pánvi osmahla na kousky nakrájený tempech, a potom už smíchala všechno dohromady.
Dobrou chuť.
Žádné komentáře:
Okomentovat