Tato zdravá škvarkovka mě hodně překvapila. Dokud neprozdradíte z čeho jste pomazánku vyrobily, tak podle čichu budete nabízet škvarkovou pomazánku. Jak ochutnáte, tak to poznáte, že se škvarkama to nemá nic společného, ale je tak lahodná, že u nás byla raz dva snědená.
Zakladní ingrediencí je pohanka lámanka, která je vhodná i pro bezlepkovou dietu. Následující seznam surovin má každý většinou doma, kromě lahůdkového droždí, ale lze i vynechat. U nás lahudkové droždí najde uplatnění ve více receptech, takže patří do zakladního seznamu potravin.
100 g pohanky lámanky (vaříme 2 díly vody, 1 díl pohanky)
1 větší cibule
3-4 stroužky česneku
3 lžíce rostlinného oleje (např. rýžový, řepkový) na osmahnutí cibulky, česneku
1 lžička majoránky
1 lžíce lahůdkového droždí (pokud nemáte doma, tak je možné vynechat. Jinak koupíte ve zdravé výživě.)
1 lžíce hořčice
sůl
pepř
2 sterilované okurky
Uvaříme pohanku lámanku (vařím jako rýži).
Na panvi rozpálíme olej, dozlatova osmahneme cibulku nakrájenou na jemno + česnek, který přidáme až na konec, jinak by zhořknul.
Do mísy nasypeme uvařenou pohanku, cibuli, česnek, majoránku, lahudkové droždí, hořčici, sůl, pepř a nadrobno nakájené okurky.
Důkladně promícháme a necháme odležet.
Servírujeme s čerstvým nebo opečeným chlebem a zeleninou.
Dobrou chuť.
Žádné komentáře:
Okomentovat