21. 10. 2017

Podzimní aktivity


.. p o d z i m   

je jedno z mých nejoblíbenějších ročních období. 
Všude okolo jsou barevné stromy, listy šuští pod nohama, sluneční paprsky hřejí a užíváme si "babí léto".  


Níže můžete najít několik aktivit, které jsme si oblíbili.
  • girlanda z listí - letos poprvé jsme vyzkoušeli vytvořit girlandu z listí. Pro zachování tvaru a barvy budete potřebovat včelí vosk(kupuji ve včelařském obchodě, v Brně, kousek od Měnínské brány).

Včelí vosk rozpustíte (doporučuji použít starý hrnec) a listy postupně namačíte z obou stran. Poté necháte okapat a položíte na plech vyložený pečícím papírem. Jakmile vosk ztuhne, tak můžete začít s tvořením girlandy. 
Hotové listy jsme připevnili na šňůrku pomocí malých dřevěných kolíčku a přichytili na okno. Odpoledne nám do kuchyně svítí sluníčko a lístky jsou krásně probarvené.



  • kreativní tvorba - venku nasbíráme kde co, "zastavíme čas" a rádi si v kuchyni u stolu tvoříme. Vezmeme pastelky, fixy, vodovky, lepidlo a volná tvorba může začít.


  • plakátové barvy mám ráda, protože se lehce umyjí a je uklizeno raz dva. Využíváme je na obtisky, ale i na klasické kreslení se štětcem.

  •  kreslení na krabici - určitě Vám jednou za čas dovezou balík. Krabici rozhodně nevyhazujte a nechejte ji dětem. Ať si ji pomaluji, dle libosti. Vyřádí se, procvičí ruku, soustředění, kreativitu a nakonec ji společně můžete zanést do popelnice na papír a popovídat si o třídění odpadu. 

  • houbaření  - na houby chodíme jedině a moji tetou, která je skvělá houbařka a Adík má možnost se od ní něco naučit. Moje mykologická znalost je velice slabá :-).  V lese je to vždy relax, zklidnění, navázání konverzace s jinými houbaři, které potkáte a celkově nás to baví. Letos jsme vyrazili za Brno, do lesů okolo Braníškova.  

  • drakiáda - fotka je ze školkové drakiády. Byl to velký zážitek. Adámek sám poprvé zvladl odstartovat draka a nadšeně s ním běhal a byl štastný.  pozn. Drak je z Decathlonu a je snadno ovladatelný pro děti i maminky :-). Je určený do mírného a středně silného větru.  

Žádné komentáře:

Okomentovat