28. 3. 2018

Velikonoční aktivity pro děti


... dnes je to druhý týden co jsem s Adámkem doma a nastávají dny, kdy už je bez teplot, pouze kašle, smrká a nebaví ho ležet, takže bylo potřeba vymyslet nějakou činnost/aktivitu.
Blíží se Velikonoce, a tak jsme se pustili do aktivit spojené s tímto křesťanským svátkem, který je oslavou zmrtvýchvstání Ježíše Krista. Vedle toho jsou Velikonoce obdobím lidových tradic spojených s vítáním jara.

A co jsme tvořili?
Z internetu jsem vytiskla vajíčko, zalaminovala a šablona byla na světě.  Vajíčko už jsme pak jednoduše vybarvovali, ale také jsme použili párátko a "tečkovali".

Následně jsme použili plakátové barvy a vidličku a nakreslili tulipány. Čerstvá květina nechyběla doma, a tak jsem neváhala, nachystala učební pomůcku a celou rostlinu jsme rozebrali a řekli si z čeho se skládá. 



Nakonec došlo i k barevní vajíček. Barvily jsme vejce z polystyrénu (zakoupeno v Pepcu, kde najdete spoustu věcí za pár korun na tvoření s dětmi). 
Na zítra už ale máme vyfouknutá čerstvá vejce a vyrazíme do Lipky na akci Zelený čtvrtek, kde budou dílničky na téma Velikonoc.


Mějte fajn večer a ještě ZDE přikládám odkaz na zítřejší akci s Lipkou. Jestli máte čas a rádi tvoříte s dětmi, tak neváhejte a zajděte si něco vytvořit. 
S.

Žádné komentáře:

Okomentovat